خدمات شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه

خدمات شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه، همچنین معرفی تجهیزات شبکه و نحوه راه اندازی شبکه استاندارد

طبقه بندی موضوعی

معماری شبکه MPLS

چهارشنبه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۰۵:۲۰ ب.ظ

(Multi Protocol label switching)

ترافیک شبکه های اینترنتی محققین را  به دنبال پیدا کردن  راهکاری برای بهبود ارتباطات شبکه ای انداخت یکی از این راهکار ها MPLS بوده  و آن را برای ترکیب با اترنت شهری توصیه می کنند.

با گسترش تعداد کاربران اینترنت و نیاز به پهنای باند بیشتر ، وسرعت فزاینده افزایش  تقاضا برای استفاده از سرویسهای اینترنت و تهیه کننده های سرویس اینترنت برای مرتفع کردن این تقاضاها احتیاج به سوئیچ هابا ظرفیت بالاتری دارند.

معماری MPLSمعماری MPLSمعماری MPLS

 

 

MPLS چیست؟

دودسته  مسیریاب نوری وجود دارد:

نوع‌ اول مسیریاب‌های نوری MPLS که طول موج نور را به عنوان علامت در جریان‌های بیتی لایه‌ 1 به کار برده و به عنوان مسیریاب‌های نسل بعدی انتخاب می  شود.

نوع دوم سوییچ‌های نوری متصل به هم که آن‌ها نیز به نظر ، پتانسیل چشمگیری داشته ، اگرچه هنوز مورد تأیید قرار نگرفته‌اند.

فلسفه وجودی

( Multi-Protocol Lable Swiching (MPLS   بهبود مقیاس پذیری و کارایی شبکه های موجود IP و مبتنی برارائه سرویس های جدید که در شبکه های سنتیIP قابل دسترسی نبوده را فراهم سازد.طراحی MPLS

قابلیت های راه گزینی ( سوئچینگ ) لایه دو را برای شبکه لایه سه IP به مانند راه گزینی سریع سخت افزار در کنار  کیفیت سرویس (Quality Ofservice) مهیا می کند. دراغلب  شبکه های WAN دنیا کاربرد تکنولوژی های انتقال لایه دو مانند ATM و Frame relay رایج است و برای اتصال دو روتر با استفاده از شبکه WAN لایه دو این اتصال امکانپذیر است . در این حالت طراح شبکه WAN باطراحی دستی مسیر،  انتقال بسته های لایه سه  رااز میان لایه دو ممکن می سازد  و نیاز به بستن virtual circuit به شکل  POINT TO POINT  (که مشکلات فراوانی را در شبکه ایجاد می کرد) نیست.

MPLS سوئیچ های لایه دو  را مانند یک روتر در انتخاب مسیر هوشمند می سازد.

 

 

محققان حوزه فناوری اطلاعات، برای کاهش ترافیک شبکه های اینترنتی به دنبال راه حلی بودند تا بتوانند ارتباطات شبکه را بهبود ببخشند. این تکنولوژی دستاوردی ارزشنمند در سالهای اخیر بوده و به یکی از استانداردهای مهم IP تبدیل شده است.

MPLS چیست و چگونگی شکل گیری این ایده

این تکنولوژی توسط گروه IETF شکل گرفته و از جدیدترین تغییرات سوئیچینگ چند لایه است و مبتنی بر label switching بوده و دو لایه 5/2 بین لایه دوم و سوم قرار دارد و میان ip و Ethernet  و هدف اصلی سرعت بخشیدن به انتقال داده ها و دادن کیفیت خدمات بهتر و مدیریت ترافیک شبکه بود.

MPLS از استانداردهای مسیریابی Ip و الگوریتم جابجایی برچسب (label) برای جهت دادن بسته ها استفاده می کند. متکی به پروتکل شخصی در لایه پیوند داده ها (Data link) نیست.

این بستر ارتباطی خصوصی است و توسط مخابرات یا شبکه های خصوصی برروی شبکه های ملی داده ها قرار می گیرد. هر نقطه بوسیله زوج سیم تلفن ، فیبر یا روش دیگر به شبکه MPLS خصوصی شما مرتبط می شود. در ضمن سیستم های متصل به این شبکه دسترسی به اینترنت نخواهند داشت و دسترسی از خارج شبکه به داخل وجود ندارد.

با MPLS می توان می توان شبکه شهر خود را به شبکه دیگر شهرهای خود مرتبط کنید. این پروتکل مشکل کندشدن روترها را در شبکه های بزرگ با مکانیزم lable (برچسب) زدن به ترافیک هر مشتری برطرف می کند.

تنها دستگاهی که از سمت client با MPLS کار می کند، روتر است. Mpls این قابلیت را به سوئیچ های لایه دوم می دهد تا مانند یک روتر، هوشمندانه مسیر را انتخاب کنند. بعبارت بهتر MPLS بوجود آمد تا سرویس دهی های جدیدی را که از شبکه سنتی IP در دسترس نبود را فراهم سازد.

مزایای MPLS:

  • هم خوانی داشتن با کلیه پروتکل های لایه 2 و لایه 3
  • سادگی و تجمیع عملیات IP و ATM
  • سهولت عملیات forwarding
  • تفکیک عملیات forwarding و routing
  • تبدیل نمودن آدرس ها به برچسب هایی با طول ثابت
  • امکان استفاده از سرویس هایی :
  1. مهندسی ترافیک (traffic engineering)
  2. امکان ارسال voice/video با کاهش تاخیر و افزایش (QOS= Quality of Service)

در مورد معماری وطراحی شبکه بیشتر بدانیم....

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی