خدمات شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه

خدمات شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه

خدمات و پشتیبانی شبکه، همچنین معرفی تجهیزات شبکه و نحوه راه اندازی شبکه استاندارد

طبقه بندی موضوعی

پچ پنل چیست

دوشنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۹، ۰۶:۰۷ ب.ظ

پچ پنل یکی از تجهیزات مخابراتی است که برای برقراری ارتباط بهتر و مدیریت تجهیزات در محیط شبکه بکار می رود.کار این قطعه کمک به کیفیت و بهبود روند ارتباطات شبکه است.

پچ پنل جزو تجهیزات پسیو شبکه بوده ، مکان قرار گیری اش محفظه ی رک است و به تعداد پورت های متفاوت 12،24،48و...تولید می شود.تجهیزات مخابراتی مانند پچ پنل شامل دو قسمت کلی بدنه ی اصلی و کیستون هستند.پچ پنل به شکل مستطیل بوده که در آن پورتهای مختلفی قرار داشته و مهم ترین کاربردش ،بهبود مدیریت شبکه است.

 

پچ پنلپچ پنل

وظیفه اصلی پچ پنل قرار گیری بین نقاط انتهای کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مانند هاب ،روتر و ....بوده و کابل های شبکه به جای اتصال مستقیم به این ادوات ،از طریق پچ پنل مرتبط می شوند.

کاربرد پچ پنل :

بسته به نیاز شبکه و تعداد کلاینت ها ،تعداد پچ پنل ها در رک تغییر می کند.پچ پنل مقصد نهایی تمام کابل های موجود در شبکه ی کل ساختمان است ،بعبارت بهتر در اتاق سرور می توان تمام شبکه را مدیریت و کننرل کرد.

مزایای پچ پنل:

اگر پچ پنل نباشد وقوع اتفاقات زیر اجتناب ناپذیر است:

  • چنان چه اقدام به اتصال کلاینت خاصی به یکی از device های اتاق سرور داشته باشید باید کابلی مجزا تهیه کنید.
  • همینطور اگر در صدد قطع کابل کلاینتی از سوییچ باشید ویا تصمیم به تعویض اتصال سرور و سوییچ گرفته باشید ،باز به مشکل می رسید.
  • برای اتصال سرور از روی یک سوییچ به سوییچ دیگر،نیاز به رفتن پشت سرور و قبول زحمت زیاد است.
  • در پچ پنل ها فضای کافی برای برچسب گذاری روی پورت ها موجود بوده و در صورت بروز مشکل به راحتی می توان کابل ها را شناسایی کرد.
  • بدیهی است که به ازای هر پریز برق دیواری ،یک پورت متناظر روی برد پچ پنل قرار خواهد داشت .
  • پچ پنل دارای پورت ورودی و خروجی بوده ،کابل های شبکه به پورت های ورودی و پچ کوردها به خروجی ها متصل می شوند.

انواع پچ پنل بر اساس کابل کشی محیطی :

  • پچ پنل مسی:

با توجه به نوع کابل شبکه در انواع UTP،cat7،cat6،cat5e،STP موجودند.از نظر ظاهری شامل دو نوع همراه با کیستون(LOADED)و بدون کیستون (UNLOADED)هستند.اگر از مدل LOADED استفاده کنیم به راحتی می توان کابل های شبکه را به آن پانچ کرد و ایراد آن است که اگر برد دچار مشکل شده و یا خرابی یکی از پچ پنل ها ،باید کل پچ پنل را عوض کرد.در صورت استفاده از  مدل UNLOADEDو بروز مشکل ،نیازی به تعویض کل پچ پنل نبوده و فقط کیستون خراب را تعویض می کنیم.

  • پچ پنل فیبر نوری:

کاربرد این پچ پنل زمانی  است که از کابل کشی فیبر نوری در شبکه استفاده می کنیم .با پچ پنل مسی تفاوت زیادی نداشته و تنها اختلاف در نوع کابل های مصرفی شبکه است .ارای پورت های مختلفی بوده که بر اساس نیاز اکنون و آینده تهیه می شود .مدل تکی آن در شبکه های مخابرای و مدل دوتایی آن در شبکه های کامپیوتری مصرف می شود.

  • پچ پنل POE

این مدل برای تلفن های IP،دوربین مدار بسته ،انتقال صوت در بستر شبکه و ...استفاده می شود.این مدل به طور همزمان پورت های دیتا و POEرا (از طریق دو زوج سیم)در اختیار شبکه گذاشته و به همین دلیل  دوربین های مدار بسته وتلفن های IP که نیاز به منبع تغذیه ارند به راحتی و بدون نیاز به برق از طریق پورت POEبه شبکه متصل شده  وفضای کمتری گرفته و راحت در رک قرار قرار می گیرد.توان قرار می گیرد.توان 30 وات آن برای اتصال پنج پورت یا کمتر و توان 13وات برای اتصال همه پورت های شبکه است.در مورد تجهیزات شبکه بیشتر بدانیم...

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی